В Търговски Център Европа в София официално отвори врати първата Корпоративна занималня "АЛФ"

Обратно към всички новини
30 Sep 2019

Първата занималня на бизнеса в България – АЛФ, официално отвори врати на 30 септември 2019 г. в Търговски Център Европа (ТЦЕ). Тя е създадена специално да обслужва корпоративните интереси на работещите фирми в търговския център като улеснява работодателите и служителите в натоварения график на глобализираната градска среда. С модерната образователна услуга, която фокусира върху експертна и иновативна образователна грижа за деца от 2 до 12 години, ТЦЕ става най-привлекателното място за работа в София – с уредена инфраструктура и възможност за почасова, полудневна и целодневна забавачка.

Лентата прерязаха официално пропърти мениджъра на ТЦЕ Тодор Кавръков, Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Мария Любенова – управител на Корпоративна занималня АЛФ.

„Бизнесът подкрепя АЛФ и ще помага активно новата образователна услуга да бъде адаптирана максимално бързо към съвременната динамична бизнес среда с цел създаване на по-добри условия за работа на служителите с деца и минимизиране на стреса на работното място.“ – думи на Тодор Кавръков.

БТПП в лицето на Цв. Симеонов пък обеща да допълни социално-отговорното намерение на ТЦЕ с ефективна комуникация с най-големите си членове в София и страната, с идеята добрата практика да получи приемственост и при тях, посредством  франчайзингов иновативен образователен модел от помощни услуги за деца – АЛФ, в услуга на бизнеса.

Събитието бе уважено от  собствениците и инвеститори в ТЦЕ Веселин Балевски и Нина Георгиева, предприемачи от други райони на София, консултанти по европейски проекти, учители, представители на социалния сектор и др.  

Базата на АЛФ в ТЦЕ е разположена на площ от 320 кв. м. и е една от най-модерните в страната, като всичко е съобразено със здравните, хигиенни изисквания, и екологични стандарти. Разполага с квалифициран екип от 8 учители, помощник-възпитатели и  преподаватели ментори, а дизайн мисленето е неразделна част от образователния процес. Педагогическият подход, по който ще се работи е обединен в система АЛФ и се доближава много до Реджо-педагогиката, станала известена първо в Италия, включва методи от Валдорфския и Монтесори модел и взаимства педагогическия модел от Японската методика Gakken, за творческото развитие на децата, от най-ранна детска възраст, чийто автор е известният психолог и специалист по развитие на интелектуалните способности на човека, в това число и на децата - проф. Акира Таго.